Tampas MaloogaCon visade att framgång kräver planering och stöd | KnowTechie

I helgen fick jag chansen att ta min son till hans allra första kongress. Tampa MaloogaCon fakturerades som en konvention som skulle innehålla “Gaming, Cosplay och mer” och jag tänkte att detta skulle vara en bra chans för min 9-åriga son att se hur dessa saker fungerar. Jag gick och köpte ett pass till showen, eftersom min son fick gratis, sedan tog vi en resa i centrum till Tampa Convention Center.

Det finns mycket som behöver sägas om MaloogaCon och jag hoppas bara att arrangörerna kan se detta någon gång, för som branschveteran och kongressdeltagare saknade MaloogaCon verkligen en identitet.

Att komma dit var lätt.

Efter att ha stannat vid några av handelsbåsarna och märkt några konstigheter, som flera bås som säljer samma digitala konst, kollade min son och jag några av de faktiska attraktionerna vid kongressen. Vi såg på några stängsel, som jag faktiskt ångrar att jag inte gjorde med min son, där målet var att popa ballongen på din motståndares huvud. Efter det besökte vi en inställning med fyra picknickbord som hade åtta olika konsoler för folk att spela.

Min son fick en chans att spela Dreamcast och Commodore 64, vilket var en cool upplevelse för honom. Sedan gick vi till arkadskåpen, som bestod av ett flipperbord, ett Pac-Man / Galaga-skåp och det gamla X-Men Arcade-spelet med fyra spelare. Min son hade massor av kul att spela flipperspel, eftersom det här verkligen var hans första gång han förstod nyanserna i det och sedan spelade vi X-Men lite. Jag förväntade mig att det skulle bli lite senare på dagen men vi hade bara gått runt i under två timmar.

Var det inte en spelkonvention?

Jag blev faktiskt lite förvånad över bristen på faktiska videospel på MaloogaCon. Visst, du hade leverantörer som försökte sälja dig PlayStation-exemplaret av Einhander för $ 120 eller försökte sälja Nintendo Switch för $ 400 eller mer, men det fanns inget som stod ut för videospelunderhållning.

Jag blev förvånad, jag vet att vi har indie-apparater i området och med vissa människor som kommer för att sätta upp bås längre bort än Orlando, blev jag chockad över att ingen försökte komma in på detta. Microsoft var där med en Pros vs Joes-inställning, men personalen verkade mer intresserad av att prata med sig själva när vi åkte på besök. Jag vet fortfarande inte helt vad som hände där. De spelade olika spel på scenen på baksidan av kongressgolvet och vi stannade för att kolla in några Smash Brothers senare på dagen. Efter att ha tittat lite lutade min son sig över och frågade om vi kunde byta plats eftersom han faktiskt inte kunde se mycket av projektorskärmen där han satt.

Vid ett tillfälle hittade min son någons kreditkort på marken, vi frågade för att se var vi kunde lämna in det men ingen verkade verkligen ha en klar uppfattning. Det slutade med att vi gick ut från showgolvet och gick till kongresscentrets infobut i hopp om att kortägaren skulle göra detsamma. På väg in stoppade säkerheten oss och bad att kontrollera om vi hade handledsband, vilket var ganska roligt eftersom vi redan hade varit in och ut fyra eller fem gånger.

MaloogaCon kunde ha varit bättre!

Nu vet jag att det låter som att jag helt enkelt klagar över evenemanget, men det hölls några häftiga saker medan vi var där. För det första var det fantastiskt cosplay vid evenemanget. Min son tyckte verkligen om detta och försökte ta en bild med alla som var villiga att stanna och posera med honom. Vi såg en cosplayer utklädd till Gilgamesh från Final Fantasy och min son var helt golvad av den. Till och med jag tyckte att det var ganska otroligt. Det var riktigt coolt att se att det finns människor lokalt i Tampa-området som är så begåvade och verkligen inte har för många lokala möjligheter att visa upp sitt arbete. För det andra fanns det några lokala spelföretag på bordsskivan som verkligen har gjort bra för sig själva. Jag ville spendera mycket tid på att kolla in dem, men min son ville kolla in allt annat för nionde gången, vilket jag var okej med eftersom det här var mest för honom.

Min besvikelse över MaloogaCon är att denna konvention inte lyckades leverera nästan vad som helst. Det låter kanske hårt, men efter att ha tillbringat en hel dag på showen känns min besvikelse berättigad. Vi såg säljare lämna tidiga, dåligt organiserade tombolor och ingen känsla av ordning eller identitet på utställningsgolvet. Detta var bokstavligen en konvention som kändes som om den sattes samman av människor som aldrig någonsin varit på en konvention för människor som aldrig någonsin varit på en konvention. Låt oss orättvist jämföra detta med PAX, där det finns leverantörer på utsidan av showgolvet, specifika områden för bordsspel och indiespel. Showgolvet lever och allt det är värt att se. Jag är alltför tuff mot MaloogaCon eftersom jag kände att den hade all potential att bli bättre.

Kanske nästa år, om det finns en för MaloogaCon, kan de ordna showen lite bättre och ordna något värt att se där. Min son hade faktiskt en bra tid, för det är jag glad att han fick min $ 30 biljett till njutning. Personligen skulle jag nog ha gått hem strax efter lunchen. Tampa behöver verkligen få en fantastisk spelkonvention och det är uppenbart att vi har människor villiga att delta. Vi får se vad som händer härifrån, antar jag.