Recension: Roku 55 ”UHD 4K Smart TV från TCL är det bästa valet

Vi bevittnar en revolution i vårt sätt att titta på TV. Med de höga kostnaderna för kabel-TV-abonnemang skär fler människor sladden och byter till onlinetjänster som Netflix och Amazon Video. Men för att göra omkopplaren behöver du fortfarande höghastighetsinternet och en mediastreaminglåda av något slag. Jag är säker på att du har hört talas om några som Apple TV, Fire TV och den någonsin så populära Roku TV.

Med lanseringen av smart-tv kan du undvika att behöva köpa en av dessa medialådor eftersom de har apparna redan integrerade. Problemet är att de flesta smarta TV-apparater använder sina egna operativsystem som är begränsade och sällan ger uppdateringar. Så med andra ord, de är inte så smarta som de skulle få dig att tro.

Så när jag hörde att Roku hade samarbetat med TCL på en allt-i-ett-TV, var jag verkligen upphetsad och här är varför. Roku är en av de ledande tillverkarna av strömmande medieboxar idag. De erbjuder ett prisbelönt användarvänligt operativsystem som ger tillgång till över 450 000 + filmer och TV-program samt live-TV. Enligt vår president är det enormt! Och när du integrerar detta i en gigantisk 55 tums 120Hz 4K ultrahögupplöst HDR LED-TV för under $ 450, är ​​det en otrolig affär.

roku tv tcl

Nu kanske du frågar dig själv, vad är fångsten? Hur är den här TV: n så billig? Tja, det var samma sak som jag frågade mig själv innan jag slog avtryckaren. Så jag undersökte lite om TCL eftersom jag aldrig har hört talas om dem tidigare och hittade några intressanta saker. Till att börja med är TCL baserat i Kina och är den tredje största TV-tillverkaren i världen. Och till skillnad från några av de dyrare TV-företagen gör de varje enskild del i huset, vilket i sin tur kostar enormt. Så där har du det folk, mysterium löst.

För att vara helt ärlig kan jag fortfarande inte tro hur jag kunde göra denna TV för under $ 450. Speciellt när du ser den lysande bildkvaliteten som denna TV ger. Inte bara får du 4K-upplösning i ultrahögupplösning, du får också HDR eller högt dynamiskt omfång. Många experter satsar allt på HDR som den enskilt största innovationen inom bildkvalitet sedan 4K TV-apparater släpptes. Med HDR-teknik får du den mest livfulla bildkvaliteten som finns tillgänglig idag även på innehåll som inte är 4K. Så om du vill framtidssäkra ditt underhållningssystem, tror du bättre att det måste ha HDR.

Därefter kommer Roku TV med en IEEE 802.11AC WIFI-antenn inbyggd för att enkelt ansluta till din höghastighetsinternetrouter utan fördröjning, men om du är som jag och föredrar en direktansluten Ethernet-anslutning finns det också en. Dessutom har Roku TV 3 HDMI-ingångar så att du kan ansluta flera spelsystem eller till och med en blue ray-spelare. Du kan också ansluta ett hemmabiosystem antingen via HDMI eller en digital utgång.

tcl roku tv

Jag har använt min Xbox One och med 120Hz ser spelet bra ut och bilden är väldigt lyhörd. Jag gillar att spela mina videospel och filmer högt, men när det är sent måste jag sänka volymen så att jag inte väcker mina rumskamrater, men med den kostnadsfria nedladdningsbara Roku-appen för din iPhone eller Android-telefon kan du ansluta din hörlurar till din telefon och lyssna på vad du tittar på! Hur snyggt är det? Du kan till och med använda appen för att styra TV: n om du inte hittar den lättanvända TV-styrenheten i Roku-stil som den kommer med.

Jag var lite skeptisk när jag tog den här TV: n, men med försäkran om att Roku satte sitt namn på det, fick det mig att känna mig mer lugn och det faktum att TCL är ett stort företag som också hjälpte till. Om du letar efter en ny TV och vill ha nästa generations teknik till gårdagens pris, leta inte längre. Jag är verkligen imponerad av den här TV: n och jag vet att du kommer att bli det också. Det är verkligen en sladdskärares drömuppsättning. Och med alla extra pengar du sparar kan du till och med investera i en soundbar för den ultimata underhållningsupplevelsen.

Denna Roku TV-modell kan köpas via Amazon för 449,99 USD med gratis frakt!

De goda

Lätt att använda med ROKU OS

Lysande bildkvalitet

Utmärkt pris för en 4K UHD HDR LED-TV

Tillgång till över 450 000 filmer och tv-program

Det dåliga

Generiska bostäder är inte en ögonblåsare