Recension: Kodak Dock-skrivare

Jag kan inte ens komma ihåg sista gången jag åkte och lät skriva ut foton. Det sista kända minnet jag minns är när jag var tonåring och fick foton utvecklade från någon engångskamera utanför märket. Det var snabbt, billigt och ganska enkelt att få gjort. Det var inte ett stort besvär, men vid den tiden var det allt vi hade.

Lyckligtvis är det 2017, och allt detta har förändrats. Till exempel den här Kodak Dock-skrivaren. I ett nötskal är det en kompakt resevänlig skrivare som kan skriva ut foton från din telefon eller någon annan enhet som kan överföra data från en mikro-USB-kabel. Det är tänkt att spara pengar och resor till din lokala CVS eller Walgreens och låter dig praktiskt taget skriva ut alla bilder du väljer från vilken elektronisk enhet som helst.

Det är verkligen en spelväxlare, men är det verkligen värt det? Jag menar, är det så svårt att komma ut och få bilder utvecklade? Inte riktigt, men hej, om du kan göra det hemma är jag säker på att det är något någon föredrar.

kodak dockningsskrivare

Jag hade tid att testa teorin och till slut fann jag att Kodak Dock Printer var extremt bekväm … när det fungerade. Men jag tyckte det var anmärkningsvärt stressande när det inte gjorde det. Jag kommer att förklara längre ner.

Precis som alla skrivare där ute, oavsett om det är foton eller bara en vardaglig skrivare, finns det många rörliga delar. När du först får Kodak Dock-skrivare är enheten utrustad med en patron som kan skriva ut tio foton tillsammans med tio pappersark för att skriva ut dem på. De första tio fotona skrivs ut utan några problem, förutom enhetens överhettning, vilket pausade utskriftsprocessen tills enheten svalnade.

De tio bilderna jag skrev ut kom felfritt. Färgerna var livfulla, bildkvaliteten var tydlig och totalt sett utvecklades de ganska snyggt. Varje foto tar ungefär 10-15 sekunder att skriva ut. Efter det 10: e fotot och den nödvändiga patronbytet var jag beroende och jag ville verkligen skriva ut fler foton.

kodak-skrivare

Här började problemen hända. Att byta ut skrivarkassetten är ganska enkelt. Bokstavligen kan vem som helst göra det. Du trycker ned en flik på den gamla patronen, skjuter ut den och ersätter den med den nyare. Återigen, ganska vanliga grejer. Men när det var dags att skriva ut var det inte lika enkelt som första gången jag använde det.

Jag fick hela tiden dessa konstiga felmeddelanden som informerade mig om att det var pappersstopp. Efter inspektion fanns det inget i skrivaren. Efter det sorterades fortsatte det att berätta för mig att byta ut kassetten, vilket jag hade gjort tidigare. Efter alla dessa fantomfelmeddelanden bestämde jag mig för att låta enheten svalna och se över den ett par timmar senare. Efter att ha gett det lite tid att vila bestämde jag mig för att sätta tillbaka det och se om jag kunde skriva ut några fler foton. Återigen är det här problem uppstod.

Den här gången fick jag inga felmeddelanden. Enheten tycktes starta ordentligt och var redo att skriva ut. Men det hände inte. Istället matade skrivaren ett pappersark genom skrivaren och ingenting skulle komma ut när det gäller bilder. Det satt bara ett tomt papper i papperskorgen. Jag gav det några fler försök, och samma sak hände igen. Frustrationen ökade, jag försökte ett sista försök, och pojke, det var en dålig idé. Av någon eller annan anledning började lagren i skrivarpatronen fastna i skrivaren och så småningom dödade patronen. Med andra ord förstörde skrivaren patronfilmen fullständigt och orsakade att den fastnade i skrivaren och så småningom gjorde den oanvändbar.

Kodak Dock-skrivare

Efter det var skrivaren kaput. Jag hade inga utbytespatroner så jag kunde inte se om det bara var patronen. Jag blev lurad. Jag hade ungefär 20 bilder i utskriftskön som jag ville ha fysiska kopior av, men efter hela patronavbrottet skulle det hända och det lämnade en riktigt dålig smak i min mun. Efter att ha tittat på några snabba Amazon-recensioner verkar det som om jag inte är den enda som detta hände med.

Tänk dig att du måste betala $ 140 för en fotoskrivare som bara fungerade en gång. Och sedan på att behöva betala $ 20- $ 80 för en patronbyte? Jag vet inte om dig, men dessa 1-timmars fotoutvecklingsplatser verkar vara ett bättre alternativ och förmodligen mycket billigare.

Kanske hela denna patronupplevelse var en lust och det är något som förmodligen bara händer för 10% av människorna som använder den här saken. Jag är ganska säker på att om jag hade ringt support och berättat för dem om problemet, skulle de ha löst det snabbt. Och för att vara rättvis fungerade det när det fungerade. Bildkvaliteten var fantastisk, det tog inte riktigt så lång tid och det var extremt bekvämt.

Det suger bara att jag var tvungen att ta itu med dessa frågor på första gången.

De goda

Ganska rakt fram för att ställa in

Enheten fungerade perfekt för de första tio bilderna

Enkel och liten design.

Det dåliga

Det överhettas ganska snabbt och stänger därmed av skrivaren under en kort tid.

Efter ungefär 1-2 bilder med en ny patron fortsatte skrivaren att fastna.

Apps UI kan vara lite bättre

Många rörliga delar.