Recension: Bloody B820R Light Strike Keyboard – Blodigt bra

E3 gav oss möjlighet att träffa en hel rad företag som vi inte hade hört talas om i år. En av de mer intressanta var Bloody Gaming, som även låter som en klan men faktiskt hade några otroliga produkter på displayen. Tillsammans med möss och kringutrustning för ljud visade Bloody oss också några tangentbord. De skryter om sina egna Light Strike-switchar och robusta mönster. Vi tittade och bestämde att vi skulle behöva kolla in dem.

Bloody bestämde sig för att de skulle vilja att vi inte skulle testa en, utan två av deras tangentbord. De skickade oss både tangenterna B820R och B830. Inledningsvis planerade jag att lägga båda in i en recension, men efter lång tid med båda förtjänar de båda tillräckligt för att få sina egna dedikerade skrivningar. Fram till granskningstiden hade jag använt mitt SteelSeries M500-tangentbord, som jag hade gått ner från M800 för att hålla fast vid. Jag nämner detta eftersom båda tangentborden använder anpassade MX Cherry Blue-omkopplare. Skulle Light Strike-tekniken sticka ut tillräckligt för att vara av betydelse?

Blodig B820R

När jag väl packat upp B820R-tangentbordet var jag omedelbart tvungen att besöka Bloodys webbplats för att ladda ner rätt programvara för tangentbordet. Jag blev lite förvånad över tangentbordets mjukvarumotor, för i jämförelse med den otroligt estetiskt tilltalande och icke-invasiva SteelSeries-mjukvaran kände Bloodys att den var ett decennium gammal och hade en ikon som stod permanent på min skärm. Det var inte synligt över spel, vilket jag är tacksam för men det hela var underkokt.

Men de goda nyheterna som själva programvaran fungerar fantastiskt trots att de såg ut som om de var byggda för Windows 98. Även om det är mycket mindre estetiskt tilltalande än SteelSeries-versionen, gjorde alternativen och förmågorna för Bloodys programvara ett utmärkt jobb med att visa upp styrkorna och förmågan hos tangentbord.

“De goda nyheterna som mjukvaran i sig utför fantastiskt trots att den ser ut som den är byggd för Windows 98.”

Den enda nackdelen är att om programvaran inte är öppen, får jag inte använda någon av de snygga prylarna och grejerna. RGB-animationen är det bästa jag har sett fram till denna punkt, allvarligt, det är ganska fantastiskt.

Uppdatering Jag ville meddela er alla att ni faktiskt kan ta bort ikonen. Jag hade inga problem genom att göra det, och allt har varit fantastiskt sedan dess!

Jag har sagt det tidigare, och jag ska säga det igen, jag är en suger för glänsande saker och skit som tänds, men jag antar att du vill veta hur tangentbordet fungerar vid användning. Jag hade absolut inga klagomål överlag. De modifierade Light Strike-omkopplarna lyckades i alla fall av användning, och jag lämnades aldrig i en situation där jag undrade om jag saknade en tangenttryckning eller om spelet jag spelade inte kunde registrera en. En majoritet av testerna gjordes genom att skriva och också spela några tunga tangentbordsspel, som.

“Jag har sagt det tidigare, och jag ska säga det igen, jag är en suger för glänsande saker och skit som tänds”

B820R: s aluminiumlegeringskropp var tillräckligt tjock och hållbar för att jag inte ständigt kunde justera tangentbordet till ett bekvämt läge efter att det blivit kastat av mina barn. Botten är av plast, men toppen ger tillräckligt med vikt för att hela saken känns robust. Tangentbordet innehåller knappar, som är lätta att byta ut. Tyvärr ser RGB inte så bra ut med dem. Dessutom, av någon oförklarlig anledning, var “A” -tangenten något högre än resten. Jag trodde att jag kunde leva med det, men efter ungefär en timmes spel var det snabbt uppenbart att jag inte kunde.

Slutlig dom

Sammantaget, som någon som inte har en massiv exponering för mekaniska tangentbord, är B820R helt fantastisk. Medan programvaran säkert kan använda en visuell uppdatering, är tangentbordets prestanda precis vad du kan förvänta dig av en mekanisk. Priset kan vara lite brant till 99,99 dollar, men i jämförelse med liknande prissatta tangentbord håller det sin mark och fungerar i många fall bättre. Det finns inga mediatangenter på tangentbordet men detta är inte heller 2005, och jag har ändå inte använt mediatangenter sedan dess.

REDIGERA:

Om du letar efter ett bra mekaniskt tangentbord kan du fråga dig själv följande. Vill du ha ett snabbt och relativt tyst tangentbord som är extremt lyhört? Vill du ha ett tangentbord som känns hållbart och är super lätt att hålla rent? Gillar du verkligen RGB? Om du svarade ja på alla dessa kommer det mekaniska tangentbordet B820R att vara precis uppe i din gränd. B820R finns också i röda omkopplare, vilket vi kommer att täcka i B830-översynen. Håll dig uppdaterad.

Sov inte på Bloody, jag är ledsen att jag gjorde det.

De goda

Super lyhörd, jag behövde aldrig fråga om jag saknade en knapptryckning

Fantastiska RGB-alternativ, låt oss vara ärliga, du vill att ditt tangentbord ser prickigt ut

Robust byggnad och en tålig kropp – Jag kan ha tappat den några gånger … av misstag

Det dåliga

Nyckellock som medföljer allt passar, förutom “A” -tangenten, som var något upphöjd och var som taktila naglar på en svarta tavlan

Motorn ser … riktigt gammal ut. Gammalt nog att det nästan är lätt att avfärda först