Granskning: EwinRacing Flash Gaming Chair – bryter budgetar KnowTechie

Innan E3 hade jag möjlighet att träffa Ewin-teamet och prata lite om deras stolar. Under den perioden bad de att vi hade en annons på webbplatsen och att vi kunde granska en stol. E3 överlappade faktiskt den tid då vi diskuterade detta, så saker och ting blev allt pressade och vi hamnade så småningom i händerna på EwinRacing-spelstolen. Vi har hört några bra saker om stolföretaget från kamrater och läsare, så vi var glada att ta en titt på deras produkt.

Snabbspola fram till två månader senare och du kanske frågar dig själv vad det tog så lång tid att få detta ihop. Tja, det har varit upptagen för oss här, men också, den här stolen tog lite tid att anpassa sig till. Jag kommer till det på en sekund, men låt mig berätta att Fed Ex-förare verkligen verkar hata att leverera 50+ pund lådor till mitt hem. Ewin Flash kom i en fin stor låda och var förpackad tillräckligt bra för att trots att det var något slitage på lådan, kom stolen i felfritt skick.

När det kom till montering bevisade Ewin verkligen att de hoppades att deras produkt såg orörd ut när den var klar. Av stolarna vi har monterat för granskning var Ewin Flash den enda som kom med handskar för att hålla mina smutsiga fingeravtryck från pläder och metallkomponenter. Jag var imponerad av att de tycktes bry sig tillräckligt för att hålla sin produktutseende showroom ny. I slutändan tog hela församlingen ungefär 30 minuter och kom med instruktioner i färger som var fantastiska, och få komponenter i stolen var förmonterade för enklare montering. Detta var lätt den mest orofria monteringen vi har haft hittills.

Efter avslutad montering var det dags att testa ut stolen. Under de kommande fyra veckorna försökte vi en serie olika tester. Standardförslitning förväntades under dessa tester, men jag märkte några konstigheter när jag försökte saker i stolen. Stolens baksida lutar sig 180 grader, så att någon kan lägga sig om de vill. Samtidigt verkar stolens vilande aspekt otroligt stel. Jag kunde aldrig sitta i stolen utan betydande ansträngning. Vid 6’1 ″ 240 lbs är det verkligen första gången jag kan säga att jag stött på något liknande detta. Stolen var dock avsedd för spel, kanske gjordes detta avsiktligt för att hålla din hållning anständig?

Så långt som själva stolen började den otroligt stel. Det var uppenbart att kuddarna efter lite användning lossnade och armstödet också. Egentligen var armstödet så styva till en början att jag trodde att de var hårdplast, vilket verkade som ett tvivelaktigt designval. Sedan märkte jag att de också var ett gummimaterial, de behövde bara bearbetas lite. Den övergripande designen är ganska lik andra på internet. Blixten verkade vara lite bredare att några av de mer generiska varumärkena och huvudkudden och korsryggen gav lite komfort när man satt lämpligt med god hållning.

Så småningom började stolen bli lite mjukare, den var fortfarande väldigt fast men den blev verkligen mer bekväm. Ungefär samtidigt märkte jag att ett av hjulen började fånga när jag sköt stolen framåt. Det var konstigt, men efter att ha trasslat med tyngdpunkten i stolen genom att ändra ryggvinkeln och flytta ländryggen, verkade det bli mindre frekvent. Det var vid den här tiden som vi ursprungligen började producera videorecensionen för stolen.

Dagen innan jag satte mig ner för att skriva recensionen från början, plockade jag ner i stolen och hörde en hög pop. Stolen tappade mig genast framåt och jag gick nästan ansiktet först in på mitt skrivbord. Inledningsvis tänkte jag att hissen eller stolens botten på något sätt hade böjt, började jag genast kontrollera stolens botten. Det fanns ingen skada där, så jag trodde att hjulet som hade fångat kan ha gått sönder. Kontroll av hjulen, det var inget problem där heller. Vid den här tiden märkte jag att själva femstjärniga basen hade knäppt i slutet av en punkt. Det här är en metallbas och min viktgräns var under tröskeln. Jag var helt livlig.

Jag kontaktade Ewin för att berätta för dem om problemet. De bad om att se skadan, som jag inkluderade, och till deras kredit skickade de omedelbart en ny bas ut. Basen var lite av en smärta att byta ut, eftersom min gummiklubba inte fungerade och en metallhammare krävdes. Att sätta på den nya var dock lätt, och det har inte varit några problem sedan. Det är möjligt att det helt enkelt fanns ett fel i basen, för jag fick reda på att anledningen till att hjulet hade fångat berodde på viss vridning på den punkten på basen.

I slutändan har jag detta att säga om Ewin Flash-spelstolen: vid den ursprungliga prispunkten på $ 379 är kvaliteten högre än de flesta märken till samma prispunkt. Stolen i sig är välkonstruerad och känns inte som någon form av rabatt. Ländryggen har de elastiska banden som går uppför stolen men jag kan inte säga att de någonsin störde mig. Med bara ett allvarligt klagomål kan jag ärligt säga att om du tittade på en stol och inte tänkte spendera $ 500- $ 700 på en riktigt trevlig, är detta ett helt acceptabelt alternativ. Så länge basen håller.

Recension: EwinRacing Flash Gaming Chair – bryter budgetar

Anständigt, men inte toppnivå

Ewin Flash-spelstolen är bekväm efter att ha brutits in. Tyvärr bröt basen efter en månads användning och jag har inte kunnat helt lita på den sedan dess. Även om det är otroligt bra och support inte har varit fantastiskt, skulle jag säga att problemet med basen hindrar mig från att ge detta en högre poäng.

De goda

En gång inbruten var det väldigt bekvämt. Jag kunde nog sova i den.

Material känns som om de är av hög kvalitet och montering var löjligt enkelt

Det dåliga

Basen bröt. Se bilden ovan. Det är ingen bueno

Stolen gillar inte att luta sig utan mycket ansträngning