E3 2017 hade några stora problem, men klandra inte fansen

Som någon som har varit på de flesta E3 under det senaste decenniet kunde jag enkelt garantera att saker och ting var helt annorlunda så snart vi anlände till Los Angeles Convention Center den söndagen före showen. Vanligtvis är södra hallen och västra hallens ingångar fyllda med människor som försöker lägga sista handen på den sista skärmen som deltagarna kommer att se, med några utställare och personal som skyndar från en plats till en annan.

Tidigare är det förbjudet att ta bilder under denna period och om du försöker, kommer någon gammal kille att dyka upp och berätta att du inte kan göra det. I år var hallen ingångar upptagen och fyllda av människor som tittade på inventarier och ingångar till showgolven, knäppte bilder och försökte ta in ögonblicket. När vi gick från södra hallen till västra hallen märkte vi att en grupp människor redan kramade sig runt laddstationen som ligger nära hallens badrum. Detta hände dagar innan showen ens hade börjat. Vi tog oss till västra hallen för att plocka upp våra märken, eftersom säkerheten sköt ut neongula märkesdeltagare från pressområdena.

Vi hänvisade skämtsamt till de gult märkta deltagarna som “Normier” eller i fallet med en kompis “Mud-bloods” framöver. Först var det en viss fientlighet mot dessa normer vid evenemanget. När jag säger att de var överallt menar jag det absolut. Jag såg dem på LA Live, på gatorna, på vårt hotell, jag såg dem till och med på Xbox Media Presskonferens, vilket var ganska konstigt. Vi kritade mycket av det vi såg fram till Normierna som inte förstod många av de outtalade reglerna på E3, men på dag 1 i E3 fanns det inget sätt vi kunde ha förväntat oss havet av människor som väntade.

Dag 1 tog vi en snabb omväg innan vi gick till showen eftersom utställningsdörrar öppnas senare och det enda andra alternativet utanför att vänta i kö är att umgås i pressloungen. Vi åkte till Lucid Sounds VIP-frukost, som var galet packad. Jag bestämde mig för att äta en flytande frukost och hade två eller tre mimoser och vi åkte till pressloungen. När vi anlände fanns det linjer som sträckte sig från ingångarna till showgolvet till byggnadens utsida. Dessa var inte ensam, utan istället fanns massor av människor tätt samman. En kille ute i solen berättade för mig att han hade varit där i en timme och inte kunde vänta med att komma in och ta en drink. Jag kände mig dålig att prata med honom med en mimosa i handen som jag hade tagit från frukosten. Linjerna såg ut som en överuppblåst ballong som snart skulle springa och precis som jag skulle påpeka för företaget jag var med att saker såg hemska ut, hände något som jag aldrig sett på E3. Dörrarna öppnade tidigt.

”Det hände något som jag aldrig sett på E3. Dörrarna öppnade tidigt. ”

Jag fick höra av säkerheten senare att de fick höra att släppa folk på showgolven för att hjälpa till med att lindra linjerna. Jag vet inte om detta var sanningen, men jag tror det eftersom massan av människor såg ut som en stormning som väntade på att hända. Händelsen med att dörrar öppnades tidigt tog oss ur vakt och jag slog ner resten av drinken jag hade och vi gick in i publiken från mediasalongången till showgolvet. Antalet personer på utställningsgolvet var lite desorienterande, eller jag hade kanske lite mer alkohol än jag förväntade mig så tidigt på morgonen. Hur som helst var det kaos på showgolvet och att flytta var som helst innebar att du direkt rörde åt minst en annan människa. Något som noterades från dag 1 var att det fanns en överraskande stor mängd människor som försökte få PDP-påsarna som alltid är avsedda för människor att lägga in saker. Mer om det lite.

Under morgonen på dag 2 gick jag för att äta frukost tidigt med killarna från RGM. Vi diskuterade våra svårigheter från dagen innan när en lång gentleman gick med oss ​​i hissen och omedelbart frågade oss om vi var press. Vi bekräftade med honom och han bröt sig in i en plötslig och hjärtlig ursäkt som fick oss att vakta.

Han sa till oss ”Jag vet att vi förstör E3 och jag är ledsen att detta händer. Jag har velat besöka E3 hela mitt liv och jag har min chans, men jag visste inte att det skulle påverka er så mycket. ” Jag kände mig hemsk, det finns inga andra ord för det. Inom hjärtat och själen är E3 tänkt att vara ett evenemang för media och investerare att titta på de produkter som kommer att utformas nästa års bransch och därefter. Jag sa till killen att det inte var hans fel, det var inte någon som köpte ett märke i år, de var förhoppningsvis alla som han. Istället ligger skulden hos ESA, gruppen som sätter ihop E3.

”Skyldan ligger hos ESA, gruppen som sätter ihop E3.”

När jag gick till showen den dagen hörde jag från några få personer att närvaron skulle vara i nivå med åren innan och förändringarna bara var fler människor i gemensamma utrymmen. Jag köpte det inte och vi gick iväg till showen. När jag kom till showen för ett möte med ett VR-företag före öppnandet fick jag höra av säkerheten att beställningar skulle ha media och utställningskort vänta i kö. Jag gick runt henne och gick in i lobbyn eftersom hon var tvungen att vara galen.

e3 2017

När jag tittade bakom mig såg jag en handfull press som stötte på samma fråga, och några av dem gick tillbaka in i linjen. Detta visade mig att ESA inte hade planerat för de folkmassor de hade men också sannolikt inte ville ilska de betalande fansen. Att få media och utställare att vänta ute innan dörrarna öppnas kan hjälpa till att hålla sakerna lugna. Tyvärr finns det en timmesperiod innan dörrar öppnas för att media kan boka möten i möteslokalerna, som inte hade beaktats av någon.

Dag 2 i E3 var överlägset den märkligaste av någon show jag har deltagit under det senaste året. När man gick mellan möten skyndade människor upp för att fråga om någon hade medicinsk bakgrund eftersom någon hade fallit ner och kan ha fått ett anfall. Jag kunde inte hjälpa så jag gick vidare till mitt möte. Senare var jag på väg till ett senare möte efter att ha sett ett av mina bästa E3-spel när ett stort bråk startade framför mig.

“Tydligen var det en fråga om en fistfight som inträffade nära Nintendo-monter”

Vid en låda där de släppte av dessa PDP-väskor för upphämtning grep uppenbarligen en deltagare en hel armful och en annan deltagare försökte ta dem från honom. De brottades runt vilket uppenbarligen fick andra deltagare att bli rädda. Vid något tillfälle kastades påsar, några landade framför mig och jag tog upp en utan att stanna. Vansinne. Tydligen var det en fråga om en fistfight som inträffade nära Nintendo-monter, men jag var i samlingsrummet medan det gick ner. Slutligen, medan jag var i ett stängt dörrmöte i korridoren, kom en Normie in och frågade frågande om de gav bort saker. Det var så konstigt för det brukade vara nästan omöjligt att infiltrera i hallsalen.

E3

Jag räckte till Dan Hewitt från ESA för att ta reda på lite mer om vad de tyckte om E3-galenskapen. Det här är vad han sa till mig:

Jag började försöka lista ut en lösning där fans, pressar, investerare och industrin kunde samexistera. Det var inte så svårt att gå ut på showgolvet utan korrekt identifiering. En gång lade jag mitt märke i ryggsäcken och gick rakt in i West Hall av misstag innan jag kom till mitt möte och fick förbryllad blick från PR-representanten jag försökte checka in med. Sedan finns det naturligtvis de här killarna.

Den bästa lösningen jag kunde tänka mig är att blåsa upp E3 själv. Om ESA flyttade till fyra eller fem dagar istället för tre i mitten av veckan skulle det kunna dra nytta av fler sålda pass men vara mer tilltalande för företag som försöker marknadsföra sina produkter också. Om de första två eller tre dagarna endast var branschen skulle det ge tid för information att delas och skapa spänning de senaste dagarna där fans kunde komma in och få en viskning också.

Golven plågades av långa rader som ibland också stötte på varandra. Det verkade som om utställare i vissa fall var tvungna att få någon med en suck att markera linjen eller att berätta för folk att den var stängd. Med en mer organiserad show hjälper det deltagare och utställare. Utöver att antingen öka säkerheten eller utbilda dem bättre och inkludera minst ett medicinskt team synligt till hands, tror jag att ESA kan ta mycket av detta år och göra det till en gedigen inlärningsupplevelse.

Jag var glad att åka hem efter slutet av dag tre, men jag njöt också av upplevelserna på utställningen. Jag är glad att jag fick dela den med så många människor och jag ser fram emot framtida år och ser hur showen förändras härifrån.