Dragon Ball FighterZ är kampspelet som är värt att bli hypad för

Jag har varit på den dagen en är H grejer med Dragon Ball tillbaka när den ursprungliga serien var igång på UPN innan Sailor Moon tillbaka i mitten av 90-talet. Jag växte upp typ med serien, med mina kompisar och jag rusade hem för att fånga Cell Saga på Toonami under mitt gymnasium. På andra sidan saker har Arc System Works kampspel varit en av mina sanna kärlekar sedan en vän och jag hämtade Guilty Gear på WalMart för ungefär 29,99 dollar 1998. Jag skrev ett mejl till Dreamcast Magazine när jag var yngre som fick tryckt i tidningen. Jag vet faktiskt inte vad detta verkligen har med ämnet att göra, men ja, jag älskar Arc.

När jag fick reda på att det skulle finnas ett Dragon Ball Z-kampspel från Arc System Works var jag väldigt upphetsad. När jag såg trailern för den på Xbox Media Showcase var jag 16 år igen och såg en japansk kallad bootleg i mitt spelrum igen. I det ögonblicket trodde jag inte att jag kunde vara högre på hype-vagnen. Det är tills jag insåg att mitt första möte på E3 skulle bli Bandai Namco och skulle vara på listan över spel för att kolla in.

dragon bal fighterz

Jag kramade mig in i ett rum den första dagen av E3 med vår egen Jonathan White och en samling andra media för att se Bandai Namcos kommande spel. Lång historia kort, har laser vädermappning och kommer att bli ganska cool, men presentens verkliga pärla var. Arc System Works mål var att skapa en äkta Dragon Ball-upplevelse samtidigt som det inte fördjupade den stridmekanik som de har blivit kända för. Det som gjorde saker lite annorlunda den här gången var att det här spelet skulle bli en 3v3 tag fighter, vilket inte är något som Arc System Works är känt för.

“Det var inte svårt att fastställa att det var den mest mekaniskt fighter på utställningen.”

Under presentationen såg vi några av de mekaniker som redan var i den super tidiga uppbyggnaden av spelet. Launchers, som var i både Guilty Gear och BlazBlue, var också med men skulle åtföljas av en snabb “take off” -animation när du förföljde lanseringen. Super drag kan användas i kombination med tag-ins för att skapa förödande kombinationer och du kan föra skadan till alla assist som din motståndare kallar till en match. De visade att strider också skulle påverka terrängen runt striden, vilket var häftigt att se marken rivas upp när karaktärer gick på den. Det såg otroligt flytande ut, men det verkliga testet skulle vara när vi gick hand i hand.

Lyckligtvis för J och jag fick vi vårt skott nästan omedelbart efter mötet. Jag såg J få ​​hans rumpa överlämnad till honom medan han fumlade med att få tag på sina krigare, jag märkte några häftklammer av Arc-stridsspel nästan omedelbart. Hans motståndare spammade knappar ganska hårt och verkade vara romersk avbrytande av några drag.

drak boll

En romersk avbokning är en åtgärd som omedelbart stoppar dina karaktärers åtgärder och tillåter ytterligare inmatning direkt efter. Medan J försökte slå sin motståndare såg jag honom definitivt fastna med ett kommandokast, vilket är ett snyggt sätt att säga att karaktärer hade kaströrelser som du inte kunde blockera. Dessa saker plus några andra är häftklammer för det professionella kampspelsgemenskapen och det var trevligt att se dem felfritt inkluderade i utan några hicka.

Jag fick min chans att äntligen spela spelet och tog Goku, Vegeta och Teen Gohan mot min motståndares Vegeta, Teen Gohan och Buu. Vår match började med att vi försökte få tag på våra krigare. Det var intressant att se hur var och en spelade olika. Goku hade en bra blandning av varierande och nära attacker och tycktes dra nytta av tunga supers och stor manövrerbarhet. Vegeta utmärkt sig på att göra skador på långt håll och hade kombinationer som utnyttjade fullt ut att hålla din motståndare borta.

“Ja, kommer definitivt att ha en viss tävlingsframgång i stridsspelscenen.”

Pärlan i mitt lag var Teen Gohan, som verkade vara en effektiv rusningskämpe, han var tvungen att komma in på nära håll men skulle få dig att betala i spader om vi kunde bygga en kombination av dig. Faktum är att Gohan hade några supers som skapade några otäcka kombinationer på egen hand. När jag lärde mig detta tog min motståndare match en.

Match två gick lite annorlunda, jag använde Vegetas anti-air och attacker för att hålla Buu på avstånd och försökte slå Gohan och Vegeta genom att utnyttja deras svagheter. Den sista matchen kom ner till min Gohan och min motståndares Buu. Jag bestämde mig för att ta tillfället i akt att försöka använda några gamla Guilty Gear Chipp-knep och bestämde mig för att se om jag kunde avboka Gohans super. Inte bara kunde jag göra det, men jag kunde också länka en luftkombination till tre supers, vilket ledde till en 72-hitkombination som fick min motståndare att sätta ner sin kontroller halvvägs och tacka mig för kampen och gå iväg.

Ja, kommer definitivt att ha lite konkurrenssuccé i kampspelsscenen.

Jag spelade några andra kampspel på E3 i år, inklusive. Det var inte svårt att avgöra att det var den mest mekaniskt fighter på utställningen. Det var också det vackraste också. Smidigare också. Helvete, det var lätt ett av de två bästa kampspelen på E3 totalt. Jag undrar vilken som var den andra …