Den här killens MacBook Pro exploderade i sitt hem – här är vad som hände | KnowTechie

Det sista vi förväntade oss att spränga är vår bärbara dator, men tyvärr hände det med den här killens MacBook Pro och det är inte vackert.


En eftermiddag när jag låg på min säng och surfa på internet stängdes plötsligt av min MacBook Pro. Jag slog på den igen och inom några sekunder kom det konstigt väsande ljud, följt av vit rök och tunna lågor som kom ut från baksidan.

Jag stod upp och sprang med den bärbara datorn till badrummet där jag kunde lägga den på keramikplattorna. Inte mer än tio sekunder hade gått och värmen från den nedre delen av den bärbara datorn brände redan mitt och ringfingrarna så illa att jag var tvungen att låta den släppa.

Precis i tid.

Det gick en smäll när jag ryggade tillbaka och fick ryggen att springa och rök fortsatte att hälla ut. Det sydade i några minuter och slutade slutligen.

Huset hade fyllts med rök överallt, den sura stanken av smält plast fick mina ögon att rinna.

Efter att jag hade öppnat alla fönster i huset och tagit bort röken tog jag bort bakplattan för att observera skadorna och förhoppningsvis se om hårddisken hade överlevt.

Det såg inte ut som:

Källan till problemet (batteripaket):

Elden smälte hela moderkortets / fansens högra sida:

Batteriet svällde upp ungefär en tum som du kan se från skuggan på det andra batteriet:

Det tog nästan en timme att svalna eftersom värmen den här saken hade genererat var galen. Så här såg bakplattan ut efteråt:

Mina fingrar blåste och det tog nästan en vecka att läka. Jag kunde inte heller använda ett tangentbord under den tiden (vilket att vara programmerare var ett problem).

Efter att ha läst igenom saken verkar det som om litiumbatterier kan svälla, och det har varit många rapporter tidigare om äldre MacBook-batterier som sväller upp och tar eld – men med de nyare unibody-bärbara datorerna finns det inget sätt att se denna svullnad hända.

Det kan faktiskt hända med ditt batteri just nu.

Allt jag har att säga är att jag hade tur att jag var där när den bärbara datorn fick eld.

Om du har en MacBook, var försiktig och lämna den obevakad på sängen, batteribränder brinner hett och snabbt med lite tid att reagera.