Asus ROG Phone 2 DTS ljud & amp; problem med hörlursinkompatibilitet kommer fram

Strax efter att ROG Phone 2 hämtade sin säkerhetsuppdatering i oktober, öppnade Asus rekrytering i Android 10-betaprogrammet för ägare av denna spelmikrofon.

Det taiwanesiska företaget har redan rullat ut den stabila Android 10 till ZenFone 6 och nästa i rad är ZenFone 5Z, som redan har fått fyra offentliga betauppdateringar.

Med beta-programmet nu öppet för ROG Phone II-användare kan vi förvänta oss att den stabila Android 10 kommer någonstans i början av 2020. Fram till dess kan Asus behöva ta hand om ett par irriterande problem som flera ägare av den här enheten upplever.

rog-telefon 2

Företaget har varit tvungen att ta itu med flera frågor sedan telefonen debuterade för ett tag sedan och tydligen finns det ytterligare två som just kommer till företagets uppmärksamhet.

Flera ägare av ROG Phone II rapporterar att DTS-ljud är trasigt genom att man måste aktivera det manuellt varje gång de spelar musik. Ännu mer frustrerande är att när det är aktiverat tar det bara ett inkommande samtal för att automatiskt inaktivera DTS-ljud, vilket kräver manuell aktivering igen.

ROG-Phone-2-DTS-audio-bug

ROG Phone 2 DTS-ljudfel (källa)

Jag står också inför denna fråga. Jag måste öppna ljudguiden och välja effekten för att tillämpa den. det här problemet uppstår om jag spelar musik efter lång tid (några timmar) eller om jag besvarar ett samtal däremellan.

Genom att följa några av kommentarerna under ovanstående inlägg i ZenTalk-forumen verkar det som om denna fråga påverkar trådbundna hörlurar.

Trådbundna hörlurar … jag använde Amazon Prime Music och Hungama Music App. Se också till att avsluta ljudguiden när du har valt ett läge … Välj ett läge medan du lyssnar på låtar … avsluta ljudguiden .. be någon att ringa dig. När samtalet är över lyssna på samma låt kommer du att märka att DTS x-läge är inaktiverat. Här du måste gå igen till ljudguiden, klicka på anpassad för att återaktivera.

Ja, jag använder trådbundna hörlurar, jag saknade att nämna detta i min tidigare anteckning.

Som det nu ser ut samlar fortfarande Asus mer information om det här problemet för att avgöra orsaken, så var noga med att skicka in en felrapport om du upplever DTS-ljudproblemet på din ROG Phone 2 så att det kan åtgärdas.

Hållande med ljud och trådbundna hörlurar säger vissa ROG Phone II-användare att enheten plötsligt inte känner igen några trådbundna hörlurar anslutna via USB-C-porten.

ROG-Phone-2-headphone-bug

ROG Phone 2-hörlursfel (källa)

Först ansågs frågan påverka företagets ROG Delta USB-C-hörlurar, men sedan dök någon annan med ROG Cetra upp med samma problem.

Hej, jag anslöt mina Rog Cetra-hörlurar till min ROG-telefon 2, och det fungerade i 20 minuter, stoppade sedan plötsligt, och när jag återanslutte Rog Cetra till min ROG-telefon 2, upptäckte min ROG 2 det inte …. Jag har provat andra USB-C-hörlurar och telefonen kan inte längre upptäcka det.

Fler rapporter om att enheten inte fungerar med andra hörlurar har sedan dykt upp, inklusive till och med att använda 3,5 mm hörlurar via en dongel.

Mina vanliga oneplus USB-hörlurar verkar inte heller kännas igen …

Jag använder rog-telefon 2 Jag försöker ansluta min 3,5 mm jack hörlurar med rog in i sidmonterad thpe-c-port via typ c till 3,5 mm-kontakt men den stöder inte. Varför

Liksom DTS-ljudproblemet har Asus ännu inte erkänt problemet med hörlursinkompatibilitet trots att det funnits ganska länge nu. Ändå hoppas vi att båda problemen kommer att undersökas och behandlas i nästa programuppdatering eller den efterföljande.

Vi kommer att följa upp denna utveckling och meddela dig när Asus åtgärdar fel. Håll koll på vårt Asus-avsnitt för mer relaterade berättelser.

?