8K Pimax VR-headsetet lovar att göra vad Oculus och Vive inte kan

Om du känner till mina känslor i VR, vet du att jag är en av de människor som inte har sålts i konceptet. Det betyder inte att jag inte kan njuta av VR-spel, men mer än plattformen verkar sakna någon form av enhet bakom den. Det här är all mjukvara, men mina hårdvaruupplevelser har inte heller varit spektakulära.

Jag har spelat spel på både Oculus och Vive och har problem med båda headseten. Jag får inte åksjuka, men jag har upptäckt att några spel är desorienterande. Den verkliga banan i min existens är lätt hela skärmdörrens utseende. Du vet, den lägre upplösningsskärmen så nära dina ögonbollar. Varför tar jag upp allt detta? Pimax har en Kickstarter som lovar ett nytt headset som hävdar att hantera alla dessa kinky hårdvaruproblem.

pimax

Se, om Pimax’s Kickstarter är något att tro, kommer inte bara deras 8K headset att göra konkurrensen föråldrad, det kommer också att göra de nuvarande prispoängen verkar helt dumt. Låt oss hoppa in i de saftiga specifikationerna först. Pimax headset erbjuder ett synfält på 200 °, det är nästan dubbelt Oculus 110 ° och en stor förbättring jämfört med Vives 145 °. Jag handlar om det här för att min nedsänkning alltid förstördes genom att se headsetet själv från min periferi. Det här skulle vara jättebra om jag någonsin ville spela en ny Superhot-omgång i VR.

Nästa stora specifikation att jämföra är headsetets upplösning. Oculus och HTC Vice har båda sina upplösningar vid 1080p i varje öga, detta är en del av anledningen till att skärmdörrupplevelsen är så utbredd. Pimax annonserar 8k med 4K-upplösning för varje öga. Jag är inte säker på att det är exakt hur det ska fungera, men vi följer det tills någon korrigerar mig. Det är en enorm ökning för var och en av dina ögonbollar och vettigt att Pimax lovar en minskning av skärmdörreffekten. Ja, mitt intresse väcks om inte av någon annan anledning än att ha en mer uppslukande VR-upplevelse.

Ja, mitt intresse väcks om inte av någon annan anledning än att ha en mer uppslukande VR-upplevelse.

Nu är Pimax också i nivå med Oculus och Vive i andra kategorier för prestanda. Till exempel annonserar alla tre headset sina uppdateringsfrekvenser vid 90Hz. De erbjuder alla samma upplevelser via Steam VR och Oculus Home (med lite hjälp från tredje part). Vad som är mest intressant är dock att Pimax börjar sin VR-upplevelse till prispunkten $ 399,99, vilket är död på lika med mindre Oculus och $ 200 mindre än Vive. Det verkar nästan vara för bra för att vara sant, eftersom det verkligen kommer att skaka upp hur de andra produkterna prissätts.

Pimax’s Kickstarter sparkar för närvarande rumpan till över $ 700 000 till ett begärt pris på $ 200 000. Det var något under målet igår när jag först tittade, så de investerare hoppar på det som hotcakes. Jag hoppas verkligen att det går bra, eftersom VR är coolt och jag önskar inget annat än framgång för spel som Moss. Jag tror inte att Pimax kommer att föra VR till mainstream, men jag kunde se deras förestående framgång verkligen modernisera tekniken och driva utvecklare för att komma ut och göra bättre spel.

Med lycka till får vi chansen att ta hand om oss och vi kommer att meddela dig vad vi, som människor som inte är på VR-vagnen, tycker om det.