5 smarta produktivitetstips att tänka på om du arbetar på en dator | KnowTechie

Om du tillbringar en bra tid framför din dator, oavsett vad du tycker om din produktivitet, finns det alltid ett utrymme för förbättringar.

På grund av den snabba tillväxten av teknik kan du spara mycket tid på din dator. Några av dessa tips kan verka enkla för dig, men när du börjar implementera dessa i ditt arbete kommer du att känna skillnaden. Du får jobb gjort snabbare än någonsin. Här är några tips som ökar din produktivitet massivt.

Använd en klippbordshanterare

Jag vet inte varför människor som är medvetna om urklippschefer inte använder det. Jag har både en Windows-dator och en MacBook Air med mig. Som deltidsblogger använder jag klippbordshanterare på dem båda för att spara mycket tid. Jag har intensivt undersökt några av de bästa klippbordshanterarna. Det visar sig att Ditto är bäst för Windows och Copy ’em paste är för Mac.

Dessa klippbordshanterare låter dig behålla historien om de saker som du har kopierat tidigare. En kortkommando kan tilldelas för att utlösa urklipp när det behövs. Sökfältet kommer också att finnas där som hjälper dig att söka efter texten eller bilden du tidigare har kopierat. Med ett enda klick på musknappen låter de här apparna dig klistra in något av det du tidigare har kopierat!

Jag är van vid de här urklippscheferna och jag vet inte hur jag effektivt ska hantera mitt online-liv utan dessa små fantastiska appar.

Musik för produktivitet

Jag är en stor skeptiker. Tidigare, även om jag visste om omgivande musik och binaurala beats som visat sig öka produktiviteten, motstod jag att använda den. Förra året tog jag upp affären som körde på Brain.fm och jag bestämde mig för att ge det ett skott.

Eftersom jag var en audiofil valde jag också ett av de bra par binaurala hörlurarna för att öka vågens effektivitet.

Lucidsound LS20-headset

Jag blev verkligen fascinerad av att se i vilken utsträckning appen hjälpte mig att enormt koncentrera mig på mitt arbete. Min sömncykel förbättrades och också min arbetsproduktivitet.

Även om musiken kan ta ett tag att vänja sig fortsatte jag att lyssna och det ökade min produktivitet.

Säg adjö till nyhetsflödet av Zuckerberg

Tro mig. Den här saken är en allvarlig tidssugare än någon av sakerna när det gäller online-arbete.

Du har hört hundratals gånger att Facebook är en tidssugare. Du inser inte hur mycket du är beroende av det, om du inte slutar använda det helt i en vecka eller så. Nej, undra på att sociala medier är utformade för att vara beroendeframkallande så att människor fortsätter att använda dem.

Hela problemet är från nyhetsflödesfunktionen på Facebook. Du fortsätter att rulla och rulla, fan, det finns inget slut. Du har ingen aning om vilken tid du slösar bort genom att göra detta.

Om du vill behålla alla funktioner på Facebook intakt och säga adjö till nyhetsflödet, vill du definitivt ge Newsfeed Eradicator ett skott. Det här fantastiska webbläsartillägget raderar nyhetsflödet och ersätter det med ett motiverande citat som kan vara ditt val.

Ta 5 minuters paus varje timme

Datorarbetet är så. När du har blivit involverad i det kommer du att förändra tidsuppfattningen. Tänk på dig själv att få en app som Tomatoid eller använd Google Timer för att påminna dig om att ta paus varje timme eller så.

Att ta pauser kan tyckas vara slöseri med tid. Men det behövs för din hjärna att omorganisera sina data och släppa alla uppfattningsfilter som saktar ner ditt arbete. Att ta pauser och kanske öva uppmärksamhet i dessa pauser aktiverar en “håll-det-enkel-dum” del av din hjärna.

Det hjälper dig också att stressa dina ögon. Flytta dig bara bort från skärmen och titta på något på avstånd (kanske fåglar som flyger)?

Om du kämpar hårt för att stå upp varje timme, drick mycket vatten. Det tvingar dig att gå upp varje timme eller så, läggs till det; vatten är bra för hälsan.

Det fungerar helt enkelt. Det är ingen tvekan om det.

Lär dig att skriva

Jag är säker på att det finns en hel del skrivning om du arbetar på PC. Att lära sig att skriva snarare än att kika och skriva hjälper dig att spara mycket tid.

Du kan vara en bra typist inom en månad eller så, med hjälp av bra appar som TypingClub för att komma igång. Det kan vara svårt för dig att komma igång. Tvinga dig själv att ägna åtminstone en timme för att lära dig skriva varje dag. Du känner skillnaden inom 15 dagar eller så.

Det är en så enorm produktivitetsförstärkare. Lär dig att skriva en gång, det kommer att vara med för resten av ditt liv.

Det är allt

Det här är några av de 20 bästa tipsen som leder till 80% av den ökade produktiviteten när du arbetar online. Du tyckte att det var väldigt enkelt att läsa den här artikeln, men det är viktigt att implementera de tips jag har presenterat för dig. Tvinga dig själv att följa dessa produktivitetstips i ditt arbete och märka skillnaden i din produktivitet.