4 sätt att berätta om personen som ringer till dig inte är en bedragare KnowTechie

Det här kan verka kontraintuitivt, men jag tror inte att du alltid ska svara på din telefon. Mer och mer är personen i andra änden inte någon du känner. De vill bara sälja dig något, eller bluffa dig, eller de vill bara se om de har ett fungerande telefonnummer på sin samtalslista.

Så, hur kan du veta om din uppringare är legit? Spoiler Alert: Jag sparade den bästa till sist!

1. Deras namn och telefonnummer dyker upp i nummerpresentatören och du känner igen namnet.

Många gånger får jag ett samtal från “Oidentifierad uppringare” eller “Nummer blockerat”. Varför ska jag svara på dessa samtal? Jag använder främst min mobiltelefon men min operatör skickar bara ett nummer till mig, inte fullständig information om nummerpresentation. Det är därför jag alltid lägger till varje uppringare i min kontaktlista. Om det blir ett försäljningssamtal eller en bedragare, blockerar jag numret från att kunna ringa mig i framtiden.

Visst, det betyder att jag ibland saknar ett samtal från mitt barn när hon tappade sin telefon och var tvungen att låna en vän. Men sedan lämnar hon alltid ett meddelande.

2. När du inte svarar lämnar de ett röstmeddelande.

Legitima uppringare lämnar ett meddelande. Det är en vän eller familj som ringer från ett nytt nummer. Det är dina kemtvättar som ringer för att meddela att du har lämnat ett kreditkort i din skjortficka. För att vara säker är detta inte ett säkert sätt att filtrera bort skräpsamtal. Jag får massor av meddelanden som börjar med “Om du vill tjäna $ 1000 varje dag, vänligen lyssna på hela detta meddelande.” Men åtminstone för mig fungerar det 90% av tiden

3. Deras telefonnummer visas inte på 800 Notes.

Det finns flera webbplatser som låter dig kontrollera information om uppringaren. Jag har upptäckt att 800 Notes i allmänhet har aktuell information. Du kommer inte alltid att få reda på vem som ringer dig, men om många rapporterar samma nummer kan du säga att det inte är någon du vill prata med.

4. De säger inte att din dator har skadlig kod eller inte är uppdaterad. (Scammer för säker!)

Nyligen har vi fått flera personer att ringa oss för att reparera sin dator efter att de har haft en konversation med “Microsoft” eller deras “Internet Service Provider”. Det finns variationer, men det kommer till samma grundläggande sak:

a) “Microsoft” eller “Dell” ringer för att meddela att ditt operativsystem är inaktuellt och du måste uppdatera det direkt. Den som ringer uppdaterar den gärna åt dig om du bara ger dem fjärråtkomst till din dator.

b) Din “Internetleverantör” eller ISP-samtal för att meddela dig att du har ett fruktansvärt virus och att du sprider det överallt. Återigen skulle de gärna ta bort all skadlig kod. Du måste bara ge dem fjärråtkomst till din dator och i allmänhet betala mellan 75–500 dollar för privilegiet.

Om du inte redan har registrerat dig för en tjänst där du har bett ett företag att skanna din dator regelbundet, kommer ingen välmenande person att ringa dig för att “hjälpa” dig med din dator. När någon har fjärråtkomst till din dator kommer de i allmänhet att lägga till skadlig kod i den, inte ta bort den!


.